Gemeente Tervuren

Welkom op onze school!

A  A  A

Leerlingenraad

Om de betrokkenheid en het welbevinden van onze kinderen te verhogen, organiseren we op geregelde tijdstippen de leerlingenraad. Hier worden nieuwe ideeën en voorstellen gelanceerd en wordt er samen naar oplossingen voor schoolse problemen gezocht. Gedeelde verantwoordelijkheid en participatie maakt het samenleven en -werken op onze school iedere dag de moeite waard.

Tijdens de voorbije grote vakantie hebben we onze werking wat “gerestaureerd” om de betrokkenheid te verhogen. De klasleerkrachten en de kinderen bereiden de leerlingenraad voor in hun klas. Juf Rein, meester Pat  en meester Joeri organiseren de bijeenkomsten van de leerlingenraad.

Enkele realisaties die we samen met de leerlingenraad verwezenlijkten tijdens voorbije schooljaar:

• Muziek op vrijdag blijft een topper: leerlingen van de hogere klassen spelen dj en iedere week mag een klas leverancier zijn van de muziek.
  • De alles-wat-niet-mag-dag.
  • Kerstspecial met disco.

We komen om de 6-tal weken samen tijdens de middagpauze. We eten samen en houden dan een overlegvergadering. Verslag wordt door de afgevaardigden in hun klas uitgebracht.

Eerste LR: Vrijdag 19 oktober

Kort verslag

• Voorstelling van de leden van de leerlingenraad .
  • Werking leerlingenraad (doos in de klas en vergadering)
  • 1ste opdracht: ontwerp een LOGO voor de leerlingenraad
    • breng je ontwerp binnen voor donderdag 25 oktober
    • zorg ervoor dat er GBST en LR in staat
    • vrijdag 26 oktober om 12u extra leerlingenraad voor bekendmaken LOGO LR
  • Vragenronde:
    • speelplaats: niet duidelijke wie wanneer?
      • meester Joeri zorgt voor extra afdrukken van het speelplaats-wie-wanneer-schema
    • voetbalzone niet duidelijk
      • brainstorm in de LR, hoe kunnen we dit oplossen?
        • we gaan lijnen schilderen.
    • Voorstelling wat krijgen we dit jaar nog op de speelplaats
      • van de ouderraad (dankjewel) een klimspin
      • basketbalring
      • zomer: picknick banken.
    • Plakdeuren aan het 6de leerjaar.  Gevaarlijk!

Verslag leerlingenraad 31 januari 2013

Het verslag kan je hier lezen.