Gemeente Tervuren

Welkom op onze school!

A  A  A

Wat is de ouderraad?

De ouderraad is een vereniging voor alle ouders van de Gemeentelijke Basisschool van Tervuren. We organiseren activiteiten die de kinderen extra kansen willen bieden, die de ouders meer willen engageren en die het schoolteam ondersteunen. Dat doen we in overleg met de directie en het schoolteam. Samen bouwen we mee aan een open, stimulerende, veilige en aantrekkelijke school.

Wat doet de ouderraad?

De ouderraad informeert ouders en betrekt ze zoveel mogelijk actief bij wat er op de school leeft. De ouderraad biedt gelegenheden om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

De ouderraad organiseert activiteiten die geld in het laatje brengen en helpt het schoolteam waar nodig bij de uitwerking van het pedagogische project. Via een financiële bijdrage (tenminste € 7500 per jaar) ondersteunen we de initiatieven van het schoolteam:

· € 12,50 per kleuter en per leerling voor toneelvoorstellingen, museumbezoeken, didactische uitstappen

· € 25,00 per leerling voor openluchtklassen (3e en 4e lj), plattelandsklassen (5e lj) en ruimteklassen (6e lj)

Hoe werkt de ouderraad concreet?

De ouderraad komt elke maand samen om te overleggen en om de activiteiten voor te bereiden en te bespreken.

Op die vergaderingen zijn ook meester Joeri en twee leerkrachten aanwezig. Het is de ideale gelegenheid om elkaars standpunten te leren kennen.

De ouderraad wordt door twee ouders vertegenwoordigd in de schoolraad.

Verschillende werkgroepen zorgen voor de concrete invulling en uitvoering van de activiteiten.

Meer uitleg vind je in de volgende rubriken en in onze folder.